Finns det något godare än färsk smörstekt svamp? F.N. är det nejlikbroskskivling som står på menyn, då den nu förekommer rikligt i Salatrakten.
Jag har ett motto när det gäller färsk svamp/fisk: Stek alltid i SMÖR, aldrig i vegetabiliskt växtslem som vissa kallar margarin.
Ni som vill få er svamp extra god ska pröva att steka i klarnat smör!
Smält smör på vanligt sätt i en kastrull. Skumma av ytan när allt smör smält. Sila smöret så du får bort bottensatsen. Du har nu en klar vätska som ger en extra god nötaktig smak. Använd smöret som vanligt att steka t.ex. dina kantarellvänner i!
/Med smak för svamp
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.