0 281 visningar

8 svar

SMÖÖÖÖR!!!

Bo Reyer

29 jun 2007 kl. 10:58

Finns det något godare än färsk smörstekt svamp? F.N. är det nejlikbroskskivling som står på menyn, då den nu förekommer rikligt i Salatrakten.
Jag har ett motto när det gäller färsk svamp/fisk: Stek alltid i SMÖR, aldrig i vegetabiliskt växtslem som vissa kallar margarin.

0

Bengt Sandh

29 jun 2007 kl. 11:12

Helt rätt Bo! Vilken lycka att sitta på huk och plocka smörsopp samtidigt som det sitter en smörsångare (Sylvia Butterus) i skogssnåret och sjunger för sin hona.

0

Tina Nordberg

29 jun 2007 kl. 13:58

Gott om smör har jag inte ont om. Men har ont om goda Nejlikbroskskivlingar. Larverna är så kvicka här.

0

Göran H

29 jun 2007 kl. 18:35

Stekte just Nejlikbroskskivlinghattar i smör, Bo Reyer. Det blev en mumsig Nejlikbroskskivlingsmörgås som sköljdes ner med ett glas vin.
Svampen kom från egen gräsmatta.
Skall plocka resten imorgon innan jag ger mig ut med klipparen.

0

Bo Reyer

30 jun 2007 kl. 14:01

Alla dietister framhåller vikten av att äta en varierad kost. Därför blir det smörstekta nyplockade kantareller idag.

Detsamma gäller falukorven. Man kan ju skära den på tvären ena dagen och på längden nästa dag!

0

cicki T Belgien

30 jun 2007 kl. 16:10

Glöm inte GRÄDDEN !!!!!!

0

GIFTIGT VÄXTSLEM!

RasJ

2 jul 2007 kl. 01:23

Inget ont om SMÖR!
Stekt svamp blir uppenbarligen godast i SMÖR!
Inget ont om “vegetabiliskt slem” heller!
Men bannor åt Babylon, för den giftiga skiten man blandar i “margarin”!
Hexan (C6H14) används bland annat i MOTORBENSIN!!!

0

GIFTIGT VÄXTSLEM!

Med smak för svamp

2 jul 2007 kl. 02:17

Ni som vill få er svamp extra god ska pröva att steka i klarnat smör!

Smält smör på vanligt sätt i en kastrull. Skumma av ytan när allt smör smält. Sila smöret så du får bort bottensatsen. Du har nu en klar vätska som ger en extra god nötaktig smak. Använd smöret som vanligt att steka t.ex. dina kantarellvänner i!

/Med smak för svamp

0

GIFTIGT VÄXTSLEM! Med smak för svamp

Hare hare ;-)

2 jul 2007 kl. 12:25

Detta kallar man även för GEE i Indien och används bla ofta i vedisk matlagning. Man kan kalla det “renat smör”. Anses som det renaste smöret att tillaga hälsosam mat i…

Svara på inlägget ovan genom att fylla i formuläret nedan

OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.
Du är inte inloggad, men kan svara på inlägget ovan genom att fylla i formuläret nedan ändå genom att fylla i formuläret nedan. Är du regelbunden besökare på svampguiden kan du skapa ett konto för att slippa fylla i namn och säkerhetsfrågor varje gång du postar ett nytt inlägg. Välkommen att logga in eller skapa nytt konto. Det är gratis!
Välj bild…
Ladda hem Svampguiden till din telefon!
Available in Google Play
Rekommenderat Svampguiden rekommenderar Kaffe.se för dig som vill ha riktigt gott kaffe med dig ut i svampskogen
Ny Version! Svampguiden+ är en ny och uppdaterad app för iPhone och iPad som nu äntligen också finns tillgänglig för dig som har Android!
Svamptork finns att köpa på svamp.se
Identifiera arter med hjälp av kameran i din iPhone