Hej!
Min första tanke var en liten brunsporig svamp, vilka de flesta är oätliga. Men jag börjar misstänka att det är nejlikbrosking som är fotad i dåligt ljus. Vågar dock inte säga någonting säkert. Läs och kontrollera med bild och beskrivning på: http://svampguiden.com/art/visa/Marasmius_oreades
Är du fortfarande osäker kan du återkomma med fler bilder med svamparna fotade i dagsljus, så man ser färgen på hatten och skivorna bättre.
Unga nejlikbroskskivlingar kan vara ganska mörka, likaså i väta. Bästa kännetecknet är den aptitliga kryddiga doften och den jämförelsevis fasta och “broskiga” konsistensen. Andra “gräsmattesvampar” som icke lämpar sig för stekpannan brukar ha en mer umken svampdoft samt vara betydligt sprödare i köttet.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.