Jag fick bannor av frun, som är från Thailand, att jag alltid äter kantarellerna på samma sätt:
Som soppa, stekt eller stuvad på smörgås eller som sås till mat.
Så hon wokade kantarellerna och serverade med ris.
Vet ej vad hon hade i med det var bara kantareller + väska och kryddor och det var otroligt gott.
Nu undrar jag om någon kan tipsa om fler annorlunda recept.
Gärna inspirerade från andra länder med andra svampar?
Hej! Var glad att du har en thailändska i köket, de brukar ha en bra uppfattning om vad som passar ihop.
Jag har en man som är otroligt duktig på mat. Han wokar (heter det så)ihop det mesta och ofta med svamp och resultatet brukar bli jätegott. Jag fick också ett recept från en fd tjeckiska att tillaga - främst Kal Johan-hattar. Man skivar hattarna tunt på tvären så aytt de blir som smala skivor. Sedan panerar man dem i ägg och ströbröd, med lite salt och peppar, och steker dem ungefär som när man steker rödspättafiléer. Det är enkelt och underbart gott.
Ha det!
Låter gott. Jag har jobbat i Tjeckien och de är väldigt förtjusta i panerat och friterat. Jag såg till och med friterad blomkål!
Jag jobbade mycket runt om i landet och såg mycket spår efter att arbetarna plockade och rensade svamp på plats i skogen där de jobbade.
Jag visste inte så mycket om svamp på den tiden, men jag tror det var KJ.
Ang. Thailändska i köket så var det jag som lagade den mesta maten i början, men eftersom har hon schasat ut mig ur köket vart efter.
Hon har blivit väldigt duktig med att blanda det Svenska och Thailändska.
Svamp älskar hon att plocka. När hon sen rensar har hon ett leende på läpparna och rensar väldigt sparsamt.
Jag gjorde en fin asien-inspirerad gryta på vårmusseron och kycklingfilé som jag la in i våras.
Champinjoner är ju vanliga i asiatiska rätter liksom de torkade “black fungus” som brukar finnas i speciella kinesiska importaffärer.
Har man turen att hitta svart trumpetsvamp så kan den torkas till utomordentlig “black fungus”!
Sen är det nog så att jag för min del tycker att kantareller passar så väldigt bra till våra “västerländska” kötträtter att det sällan blir några över att prova i nya sammanhang.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.