...semester började i måndags. Vi inledde med jakt på gastronomiska höjdare i skog och mark. I kväll hjulade vi runt hela kvarteret i ren lycka efter att ha avnjutit:
1) Nejlikbroskskivlingar stekta i smör och lätt kryddade med nymalen svartpeppar och lite salt.
2) Blek taggsvamp med egenhändigt odlad basilika, lite salt och nymalen svartpeppar.
3) Karl-Johan kryddad som taggsvampen.
4) Varsitt glas Roodeberg rödvin.
Detta visade sig vara en ypperlig kombination även om varningstexten på vinet säger att två av tre som dricker alkohol drunknar.
I dag var vi på besök hos en familj som har ett litet gårdsmejeri där man tillverkar getost. Vi fick smaka på 5 olika sorter och kunde inte motstå någon av dem. 200:- fattigare och 5 smaker rikare körde vi hem och njöt av osten tillsammans med ett vin som på bästa sätt matchar ostar som till minst 75% är tillverkade på getmjölk. Vinet heter Sancerre Les Pierris 2004 (2259) och är ett fyndvin allt enligt All Tomat. Det kostar 131:-men är värt varenda krona så här i semestertider.
Nu hinner jag inte berätta mer för Svea ropar på mig från sängkammaren…
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.