Dessa vill jag ha till sommarstubbskivling, Pholiota lignicola, är det någon som har bra kläm på dem? De växte i en liten klunga på barrved och har lite sötaktig svampsmak, alltså inte som mjöl. De största var ca 3-4 cm, men de fräschaste exemplaren som fick komma med på bild är bara 15-20 mm, så skivorna är tätare än de ser ut att vara.
Sporerna är ca 6-7 x 4 my.
Ja Föränderlig tofs är tillbaka i släktet Kuehneromyces. Jag hittade en härlig bild
http://www.biopix.dk/Photo.asp?Language=sv&PhotoId=16886&Photo=F%C3%B6r%C3%A4nderlig-stubbskivling%C2%A0-(Kuehneromyces-mutabilis)
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.