0 452 visningar

4 svar

Stolt fjällskivling

Gunilla

8 aug 2005 kl. 09:44

Har något ett bra tips på tillagning av stolt fjällskivling. Panerad stekt och att torka hattarna känner jag till. Vad kan man mer använda den svampen till? Frysa, marinera eller?

0

Totte

8 aug 2005 kl. 12:41

Du kan när du torkat foten göra svampmjöl för att ha i såser.

0

en annan Gunilla

8 aug 2005 kl. 20:58

Plocka bara ringen och ät den direkt! Det enda jag tycker är gott ( men smaken etc.)

0

Karin H

8 aug 2005 kl. 22:04

Hej Gunilla!
Om Du hittar många knoppiga fjällskivlingar kan Du skära dom tvärs över utan föregående rensning. Du får då ringar som om man fräser dom i smör ser ut som och har liknade konsistens som bläckfiskringar. Går att äta direkt som chips, ha i risotto, i pasta eller…

0

Lena

9 aug 2005 kl. 19:03

Godas att äta smörstekt med lite salt tycker jag. Lena

Svara på inlägget ovan genom att fylla i formuläret nedan

OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.
Du är inte inloggad, men kan svara på inlägget ovan genom att fylla i formuläret nedan ändå genom att fylla i formuläret nedan. Är du regelbunden besökare på svampguiden kan du skapa ett konto för att slippa fylla i namn och säkerhetsfrågor varje gång du postar ett nytt inlägg. Välkommen att logga in eller skapa nytt konto. Det är gratis!
Välj bild…
Ladda hem Svampguiden till din telefon!
Available in Google Play
Rekommenderat Svampguiden rekommenderar Kaffe.se för dig som vill ha riktigt gott kaffe med dig ut i svampskogen
Ny Version! Svampguiden+ är en ny och uppdaterad app för iPhone och iPad som nu äntligen också finns tillgänglig för dig som har Android!
Svamptork finns att köpa på svamp.se
Identifiera arter med hjälp av kameran i din iPhone