Skivor rensar jag bara bort om de är larangripna eller på något sätt förorenade. Är skivorna friska går de med i stekpannan. Vet inte om det är en gammal myt, men förr sades det i svampböcker att skivorna är de mest näringsrika och i många fall även mest smakrika delarna av svampen.
Personligen behandlar jag alla delar av svampar på samma sätt: Skadade, unkna eller orensbart nedjordade partier skärs bort, resten går ned i maten!
Sen är ju smaken olika och det finns olika uppfattningar om vad som är för “slemmigt” för “träigt” eller “segt” etc.
Prova dig fram och hitta dina favoriter!
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.