Hej!
Plockade denna i helgen. Är ganska säker på att det är en Svart Hattmurkla som man kan äta men för säkerhetsskull bör man göra ett avkok först.
Inte en jättebra bild tyvärr, men är det någon som håller med mig om att det är en Svart Hattmurkla?
Det ska fungera att torka stenmurklorna, men dock ska man ändå inte äta för mycket stenmurklor i sitt liv eftersom nya rön ändå säger att en del av giftet stannar kvar i svampen trots upprepade avkok eller lång torkning.
Tittar man i svampböcker som har några år på nacken verkar det ok att äta om man bara kokar av eller torkar, men i nya böcker brukar dom avråda totalt eller i alla fall i väldigt måttlig mängd.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.