hej
gulriskan är som namnet anger gul i färgen medan skäggriskan är mera rosafärgad och zonerad. Mjölksaften är hos gulriskan lila medan skäggriskan är oförändrat vit. Det finns ej gul riska som heter svavelriska och den har gul mjölksaft.Dem brukar dessutom bli väldigt stor. Kokosriska har vit mjölksaft och finns i två varianter, ljus och mörk. Skogsriskan avger också vit mjölksaft och finns i två varianter.
När man pratar om “finska riskor” så menar man skogsriska, pepparriska och skäggriska. Dom avger alla vit mjölksaft. Skall avkokas i 10 minuter först.
mvh
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.