Hej.Allt. När svampen är ung och rören är fasta och små så är det bara at äta hela svampen.När rören blir lite blöta och mer färgade så skrapa av dem.Foten kan du äta när all smuts är borta och du skurit av det nedersta. Skär den i bitar om det är en stor svamp. Om det är små fina ex. Så dela bara svampen sen kan du steka den i smör Mmmmm gott. Cajsa
Hej.
Hakar på här…
behöver man inte förvälla innan man steker den?
Om man gillar vitlök: fräs finhackad KJ, med finhackad vitlök i smör. Blanda med pasta.MUMS! Eller på macka.
(jag vet att det finns en särskild receptsida här…men hoppas ändå ingen misstycker om mitt tips)
Jaa Cajsa, det är super gott.
Men tänk på att först steka KJ, sen när dom blivit lite “hårdstekta” så där, då lägger du i den finhackade vitlöken, så får dom steka tillsammans på sluttampen…om man lägger i tillsammans i början är risken stor att vitlöken bränns.
(förlåt nu blev det recept igen…)
Trevlig helg i svampskogen
Allt som är fast och fint och luktar gott kan ätas. Men akta dig för gulsnyltingen som angriper Kalle. Är det bara små gula fläckar längst ner på foten kan man skära bort den delen och använda resten.
recept: Soppa - stek dom mjuka, kör i en matberedare, grädde, salt o peppar ev buljong och vitlök.
Mums, det lät jätte gott Lasse.
Men hörrni… en jobbarkompis till mig sa i dag att hon läst en artikel, (hon kom inte ihåg i vilken tidning) om att man ska “passa” sig för “bulliga” fötter på KJ.Hon kunde inte förklara varför, (hon är inte lika svampintresserad som jag) om det var nå´t gift eller så... Men är det inte “bulliga” fötter som är kännetecknet på KJ?
Någon som också läst den artikeln?
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.