Sitter just o rensa dagens skörd. Plötsligt får jag för mig att jag läst ngn stans att man inte ska ha för mkt citrongul slemskivling när man gör blandsvamp. Men vad är för mycket?? Jag har ca 2-2,5 dl rensad o skivad sopp, o ca 1 dl rensad o skivad slemskivling, ska jag blanda ner mina kantareller o trattkantareller för jämnvikten?
När jag var nybörjare i skogen för sådär 20+ år sedan så hade jag plockat mängder av Citrongula. Väl hemma så rensades skörden o frästes i en stekpanna för att sedan användas dagen efter på jobbarmackorna.
När jag kom ut i köket dan efter o fick se det som nu låg o pannan så fick jag spader o skrapade ner rubbet i soporna. Det va kolsvart!!
Tydligen är det så att den reagerar med syret i luften o svartnar. Men det påverkar INTE smaken vet jag nu. Men det ser ju oapptitligt ut..
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.