Till 99% säker på att jag äntligen har hittat druvfingersvamp, 24 graders värme och hög luftfuktighet i småland, men efter 2 timmars vandring med kantareller och div. kremlor så....! Nu kommer frågan: Tillagning? smör och salt för att känna smaken eller? Foten var tyvärr mycket angripen av div inkrypna smådjur, men resten var vackert rosa-lila i klar färg. Den ligger rensad och klar, men hur hur ska jag tillaga den till min man? Hjälp!
Hej ELd, det skulle vara bra om du bifogar en bild av svampen.
Druvfingersvamp är vit med röda eller rosa toppar, du beskriver din med rosa-lila färger, det kan också inte vara just den som du tror.
Släkten fingersvampar är fortarande inte slut uträtt och det kan vara väldigt svårt också för experterna att skilja dom.De flesta är oätliga och några giftiga. Min råd är att lämna dom kvar i skogen eftersom de inte är någon kulinarisk upplevelsen,
Trodde inte heller att jag skulle finna någon, men oj vad jag bedrog mej. Och de är ju så himmelskt goda! Det är den absoluta höjdpunkten och som förrätt är den oslagbar, naturell med smör och salt, eller ett uns av bacon och ost till gratinering i ugnen, oj,oj,oj. Pip ner till småland i höst om dom behagar visa sig, så lovar jag dig ett smakprov! Druvan då?!
Brittis, har du hört talas om, eller hittat Bösebo Bastuklubb, vars ledning gick in och startade FÖIBB, = Föreningen för överviktiga män i Bösebo Bastu, vars första paragraf var; “för att inte orsaka tryckskador på det motsatta könet”............
Ganska mycket ledtrådar..!!?
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.