Detta recept på syltade kantareller kommer från Tasteline.se
Ingredienser:
Receptet är för 12 port.
Syltade kantareller
2 l kantareller, gula, små
vatten
2 tsk salt
Lag
2 dl ättiksprit, 12 %
3 dl rårörsocker
12 st vitpeppar, hel
2 tsk gula senapskorn
1 st lagerblad
2 st kryddnejlika(or)
3 skiva(or) ingefära, färsk
3 skiva(or) chilifrukt, röd
Tillagning:
1. Lägg svampen i en kastrull och täck till hälften med vatten och tillsätt saltet.
2. Sjud svampen i ca 10 minuter.
3. Sila ifrån spadet och spara 3 dl till kryddlagen.
4. Blanda alla ingredienser till lagen i en kastrull och koka ihop till en lätt simmig lag. Skumma då och då.
5. Lägg i svampen och låt den koka 3-4 minuter. Häll upp i väl rengjorda burkar och förslut.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.