Postade lite frågor om kremlor här för en tid sedan. Fick bara ett svar, så jag klistrar in frågan igen och hoppas på bättre respons nu =)
Jag tänkte höra lite angående kremlor. Det finns ju så sjukt många olika sorter, och jag har svårt för att avgöra vilken som är vilken. Dock kan jag genom det traditionella testet avgöra vilka som är ätliga. Mitt problem är att jag vanligtvis hittar, säg, 2-3 vinkremlor, 1-2 guldkremlor, någon kantkremla och någon mandelkremla. Tillsammans utgör de en mängd av vilket något kan tillagas. Var sort för sig är det alltför lite svamp för att göra något av. Kan man blanda kremlorna i någon anrättning, eller blir smaken helt twisted då?
Tacksam för svar.
sillkremlan har jag med gott resultat blandat med mandelriska som stuvning till fiskrätt, stekt fisk.
Det blev gott.
Kantkremlan har jag tidigare blandat friskt med det mesta men förundrat mig lite över att t ex kantarellsmaken dämpas väldigt mycket.
Kanske är det ingen bra idé att blanda kantkremla och kantarell då...det är kanske bara namnen som passar ihop.
Eller kan det helt enkelt bero på att smaken hos kantareller varierar beroende på växtplats, fuktighet mm.?
Ja, dom är verkligen angripna. Jag hoppar nästan alltid över alla kremlor jag ser när jag plockar svamp, oavsett synbar kvalitet. Detta pga att de nästan alltid är angripna, på att man bara hittar typ en av varje sort, och på att det finns så många sorter som alla i mina ögon ser exakt likadana ut, varav många är oätliga. Kremlor är med andra ord tråkig plock-svamp för mig =) Om någon fixar en anrättning till mig med kremlor i kanske jag ändrar mig.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.