0 650 visningar

12 svar

Blomkålssvamp?

Ann

18 aug 2007 kl. 18:45

Detta måste ju vara blomkålssvamp?
När jag styckat och förvält den så påminner den nu om små brockoliknippen.
Men nu då? Läste om att den skulle vara god friterad?
Någon som har tips om hur man tillagar blomkålssvampen så den llir god?

0

Ann

18 aug 2007 kl. 18:49

Bilderna är ju tyvär katastrofalt dåliga eftersom det är mobilbilder, ni får ha överseende med det, det var det jag hade i skogen idag.

0

Totte Gbg

18 aug 2007 kl. 19:00

Här e en diskussion som du säkert hittar lite sått o gott i…
http://svampguiden.com/forum_visa.asp?inr=66154&fnr=1&sok=hjärna&Start=0&Offset=50&ipos=18

0

Ann

18 aug 2007 kl. 19:09

Ahh tackar. Men blir lite fundersam av det som skrevs där, alla verkar tycka att den var sååå svår att rensa. hmm, dom blomkålssvamparna jag hittade var helt oangripna. inte en insekt så långt ögat kunnde se. hittade totalt ett färskt barr tror jag. E jag blind eller har jag hittat ett falsk exemplar. Kan dom vekrligen vara helt oangripna, när alla andra verkar ha så svårt med dom, blir lite skeptisk, ska man våga laga till den.

0

Totte Gbg

18 aug 2007 kl. 19:12

Nä jag tycker inte den är så svårrensad.
Klart du ska laga till den!!!..den e god i lagom dos…

0

Ann

18 aug 2007 kl. 19:14

Följdfråga på tillagningen.
1. jag har inget majsmjöl hemma, kan man ta något annat?
2. jag gillar verkligen inte öl, har extremt svårt för den smaken, är öl utbytbart i frityrsmeten.
3. det står att det skall friteras i 180grader, hur vet man när det är lagom varmt om man inte har en termometer?
(har aldrig friterat något förut)

0

Totte Gbg

18 aug 2007 kl. 19:19

Detta då?
http://www.ica.se/FrontServlet?s=mat_recept&state=recept&receptid=320009&receptname=Frityrsmet

Jag lägger i ett prov bara o ser att det är fart på oljan…sen tar jag upp dem när de är gyllenbruna..testa dig fram….

0

Ann

18 aug 2007 kl. 19:23

Ahh, tusen tack, det lät bättre, nu skall ut och friteras.

0

Totte Gbg

18 aug 2007 kl. 19:26

Lycka till:)

0

Blomkålssvamp

Mikael

18 aug 2007 kl. 20:02

Ikväll hade jag stuvad färsk   blomkålssvamp med ris och ädelost. Mycket gott!
Detta exemplar var väldigt lättrensat, men det kan givetvis variera.

0

Blomkålssvamp

Ann

18 aug 2007 kl. 20:20

Tackar.
Snart snart e dom klara.
fick improvisera lite med smeten, men blev även tvungen att gå till affären o köpa olja. men nu fräser det. Spännande

0

Blomkålssvamp

Bo Reyer

18 aug 2007 kl. 20:30

Gör som med blomkål! Lägg den i blöt med lite ättikssprit. Detta tar död på alla oönskade kryp

0

Helt oki!

Ann

18 aug 2007 kl. 20:46

Ha ha, så mycket fick jag för att den var helt orörd. gick igenom den en gång till och skulle dra bort vad jag trodde var ett barr. Ut kom en låååång tusenfoting med minst 20 ben. huuu ryyys. Jag som är totalt nojjig för smådjur fick lite lätt panik av detta gråa välkokta djur.
Aja, gick igenom svampen minutiöst och kunnde konstatera att tusenfotingen va den enda hyresgästen som blivit avrättad genom kokning.
Rörde ihop smeten och la till lite honung för smakens skull.
Doppade noga och friterade.
Gu vad snabbt det gick, max 1 minut så var dom gyllebruna. Fick sänka värmen till 4an. då kunnde det ta i allafall 1,5 minut. Får hoppas det är lagom?
Aja, friterade blev dom (och lite melon och ost som också ville hoppa ner i frityrsmeten).
Dom smakar rätt oki, rätt smaklöst tycker jag, hade behövts mera salt.
Däremot fick jag för mig att doppa lite vitt bröd i stark chili sweet and sour sås och slänga ner i den heta oljan. Och MUMS; yammy vad gott det blev, heta små kladdiga kex som smakar himmelskt.

Svara på inlägget ovan genom att fylla i formuläret nedan

OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.
Du är inte inloggad, men kan svara på inlägget ovan genom att fylla i formuläret nedan ändå genom att fylla i formuläret nedan. Är du regelbunden besökare på svampguiden kan du skapa ett konto för att slippa fylla i namn och säkerhetsfrågor varje gång du postar ett nytt inlägg. Välkommen att logga in eller skapa nytt konto. Det är gratis!
Välj bild…
Ladda hem Svampguiden till din telefon!
Available in Google Play
Rekommenderat Svampguiden rekommenderar Kaffe.se för dig som vill ha riktigt gott kaffe med dig ut i svampskogen
Ny Version! Svampguiden+ är en ny och uppdaterad app för iPhone och iPad som nu äntligen också finns tillgänglig för dig som har Android!
Svamptork finns att köpa på svamp.se
Identifiera arter med hjälp av kameran i din iPhone