0 4387 visningar

11 svar

Hur spara kantareller?

Peter

13 aug 2005 kl. 21:19

Om jag vill frysa in gula kantisar - är det något jag ska tänka på?

0

Mg

14 aug 2005 kl. 08:14

Nej! Du kan rensa och förvälla som vanligt och frysa in i lagom stora portioner

0

Bo Reyer

14 aug 2005 kl. 11:11

Läs inlägget “kantarell”

0

Kantarell Anna

15 aug 2005 kl. 17:44

Hej!
Så här gör jag och har gjort så i över 20 år.
Gula kantareller: Rensar och sköljer. Skär i lagom bitar i en kastrull. Tillsätt lite, lite vatten. Koka upp och skumma av i ca. 5 min. Ta en hålslev och lägg önskad mängd i påse, frys in. Ta fram och tina, stek i torr panna tills vattnet är borta och tillsätt då smör och salt & peppar.
Höstkantareller: Lika som med gula, förutom att jag bara delar dom bruna i mitten innan. Jag torkar även och förvarar i burkar. Tips! Jag brukar vara så fräck och plocka dom små fina och torka hela och sedan använda dom hela i grytor. Dom större smular jag sönder i såser, även i vardagsgrytorna.

Härligt att ha under vintern och så uppskattat av matgästerna. :-)

0

Bella

6 okt 2006 kl. 19:52

För några veckor sedan frös jag in lite gula kantareller, råa. När jag efter någon vecka skulle använda dem, stekte upp dem och blandade med lite philadelphia ost, och åt, så smakade de fan! Va beska så fick kasta maten. Varför var de det? Man måste ju kunna frysa in svamp! Frös även in lite brunsopp och karl johan men de smakade inte illa efteråt.

0

klas jaederfeldt

6 okt 2006 kl. 19:55

toppen att få äta sådana sällsyntheter hos dej, som GULA kantareller och HÖSTKANTARELLER

0

klas jaederfeldt

6 okt 2006 kl. 19:59

jag har alltid råfrusit kantareller med ett gott resultat, berättade det i några tidningar, fan va skällning jag fick, många skrev att deras kantareller blivit så beska att de inte gick att äta. jag har ingen aning om varför, kanske kantarellerna i södermanland går att råfrysa och ingen annan stans. men ok pröva går det bra så beröm mej, blev de beska så har du inte fått det från mej

0

frän skogen rakt i frysen ?

Birgitta F

6 okt 2006 kl. 20:14

Jag låter mina gula kantareller ligga och torka ett dygn innan jag fryser in dom , kan mängden vätska i färska vara avgörande för ew beskhet ?

0

frän skogen rakt i frysen ?

Nina H

6 okt 2006 kl. 20:18

Det låter rimligt. Mina hann också torka lite - skall testa dem snart.

0

från skogen rakt i frysen ?

Birgitta F

6 okt 2006 kl. 20:22

knepigt detta jag skriver å och det blir ä.......

0

som Kantarell Anna

Totte

6 okt 2006 kl. 22:28

Hej!

Jag gör som Kantarell Anna men jag fryser in mina svampar med vätskan så blir de inte frysbrända.

0

per d

6 okt 2006 kl. 23:18

och hos kantarell anna kan man få verkliga ovanligheter som bruna. det har jag aldrig provat ! var hittar du de bruna kantarell anna ?
förresten märkligt att du inte kallar dig själv för “brunkantarell” anna eller “gulkantarell” anna !!

Svara på inlägget ovan genom att fylla i formuläret nedan

OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.
Du är inte inloggad, men kan svara på inlägget ovan genom att fylla i formuläret nedan ändå genom att fylla i formuläret nedan. Är du regelbunden besökare på svampguiden kan du skapa ett konto för att slippa fylla i namn och säkerhetsfrågor varje gång du postar ett nytt inlägg. Välkommen att logga in eller skapa nytt konto. Det är gratis!
Välj bild…
Ladda hem Svampguiden till din telefon!
Available in Google Play
Rekommenderat Svampguiden rekommenderar Kaffe.se för dig som vill ha riktigt gott kaffe med dig ut i svampskogen
Ny Version! Svampguiden+ är en ny och uppdaterad app för iPhone och iPad som nu äntligen också finns tillgänglig för dig som har Android!
Svamptork finns att köpa på svamp.se
Identifiera arter med hjälp av kameran i din iPhone