Jag blandar det jag hittar. I min blandsvamp finns karljohan kantareller rimskivling blek taggsvamp olika soppar flera olika kremlor fläckkantarell sandsopp m.m. Det brukar bli uppskattat i stuvningar och på pizzor. Det gäller att prova sig fram. Om jag hittar mycket av ngn sort kan jag frysa och blanda i efterhand, beroende på vad jag ska använda svampen till.
Trattkantareller brukar jag torka och lägga i burkar för sig, men dom har jag ännu inte hittat i höst.
Jag blandar inte så mycket,har varie art för sig.Varie art har sin egen smak.En sak som jag aldrig använder med svampar är peppar som tar bort de finaste aromer.Om man blandar många arter till slut"smakar det bara svamp”. Dina svampar är inte goda som dessa, sa min kompis Svenne till sin fru när han smakade svamparna som jag hade anrättad.Men…...smak är smak.
Det viktiga är att du äter ändast 100% säkert ätliga arter.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.