Vilken skillnad är det för kommande års växt om man plockar kantarell för hand och tar upp dom med “rot” eller om man har kniven med och lämnar en kort “stubbe”.Är det någon skillnad för kantarellen, kan man till sist utrota den?
Hej!
Gå in på detta forum och läs under plockning.
Det vi plockar är fruktkroppen, själva kantareller = svampen finns kvar i marken som mycel. Jmf t ex att plocka lingon, vi tar ju inte död på bären genom att plocka lingonen. Dom kommer tillbaka året därpå.
Det som tar död på både bär och svamp är kalhyggen, där kan dom inte växa.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.