0 1267 visningar

16 svar

Svamp i Skaraborg

Lars H

24 aug 2007 kl. 22:14

Ska vi gå ut tillsammans och lära varandra, och ha det revligt över en fika i skogen ?

0

Jonnie

25 aug 2007 kl. 11:07

Gärna det..
problemet är väl nu att det knappt finns ngn svamp, lite senare på säsongen kanske..

0

Elisabeth J

25 aug 2007 kl. 11:29

Var i Skaraborg bor du Lars?
Det är som Jonnie skriver det är torrt överallt!

Föst värmen och idag började blåsten!

0

Lars H

25 aug 2007 kl. 15:52

Tibro
2 timmar i skogen
värt att starta torken

0

Nina A

25 aug 2007 kl. 16:15

är det vanliga kantareller du tänker torka?
kul med trattkantareller!!!

0

Lars H

25 aug 2007 kl. 16:18

är kantareler ja
dom blir så bra så
man kan ju inte äta alla färska

0

Nina A

25 aug 2007 kl. 16:24

vill inte vara en glädjeförstörare men är det inte så att kantareller blir beska vid torkning?

http://www.janssonsfrestelse.com/charlie/skogmull/svampar/svampinf/kantarel/kantar.htm

inte ens kantarellsoppa på ica innehåller annat än trattkantareller

om du lyckas torka kantareller utan att de blir beska vill jag gärna att du skriver ner exakt hur du gör :) (extremt krångligt att klämma in alla i min lilla frys)

0

Lars H

25 aug 2007 kl. 16:51

Har byggt en tork av en gammal matvagn
Den är bra isolerad
En kuppevärmare är värme källan , kör den vi en timmer
På 15 min avstängd 15 min
Kör den på 500 watt
Svampen är krut torr på ett dygn
Den enda svamp som kan bli besk , är Rödgul taggsvamp

0

Nina

Brittis

25 aug 2007 kl. 19:20

Konservera, så är platsbristen ett minne blott. Kantarellerna blir suveräna!

0

Nina

Lars H

25 aug 2007 kl. 19:29

Gör så också
Men ska man mala dom som krydda då är torka det enda rätta

0

Krydda

Charina Halland

25 aug 2007 kl. 20:26

Går väl fint att mala först o konservera sedan.

0

Krydda

Lars H

25 aug 2007 kl. 20:32

Är lite onödigt
Den torkade svampen tar liten plats
Konservera tog jag som en form av inläggning ,,,,eller som man gör med frukt ,,,i en konserverings maskin

0

Konservera

Charina Halland

25 aug 2007 kl. 20:35

går tydligen väldigt bra att göra i ugnen m vanliga begagnade konserburkar av glas typ honung o tomatpure.

0

Konservera

Lars H

25 aug 2007 kl. 20:47

Tack ,,har möjlighet att ha dom torkade, då kan man välja
Om det ska bli en god sås
Eller en smarrig macka

0

Konservera

Charina Halland

25 aug 2007 kl. 20:56

Jag gör bara “goda” såser o “smarriga” mackor!

0

Konservera

Lars H

25 aug 2007 kl. 22:07

Konservera är lite obekvämt för min del ,,,beror nog på mängden man plockar ,,,,hoppas det ska bli som vanligt en 4-600 liter

0

Jonnie

25 aug 2007 kl. 23:26

Vi kan väl höras när det regnat lite, bor i Otterbäcken..

Svara på inlägget ovan genom att fylla i formuläret nedan

OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.
Du är inte inloggad, men kan svara på inlägget ovan genom att fylla i formuläret nedan ändå genom att fylla i formuläret nedan. Är du regelbunden besökare på svampguiden kan du skapa ett konto för att slippa fylla i namn och säkerhetsfrågor varje gång du postar ett nytt inlägg. Välkommen att logga in eller skapa nytt konto. Det är gratis!
Välj bild…
Ladda hem Svampguiden till din telefon!
Available in Google Play
Rekommenderat Svampguiden rekommenderar Kaffe.se för dig som vill ha riktigt gott kaffe med dig ut i svampskogen
Ny Version! Svampguiden+ är en ny och uppdaterad app för iPhone och iPad som nu äntligen också finns tillgänglig för dig som har Android!
Svamptork finns att köpa på svamp.se
Identifiera arter med hjälp av kameran i din iPhone