Wictoria L
15 aug 2005 kl. 23:15
Hej,
jag är en novis i svampkretsar som nu bestämt mig för att vidga mina mina vyer i svampskogen. Det här är en toppensida, men jag vill ändå fråga även om man kan läsa sig till det mesta.
Vilka är de största skillnaderna mellan blodriskor och skäggriskor?
Syftar skäggriskans namn på det “skägg” som finns på undersidan av hatten?
Hur ser jag bäst skillnad mellan pepparriska & kamferriska. Det finns ingen lukt.
Växer de tillsammans?
Tacksam för svar.
Tack,
jag har delat upp mina riskor i två grupper och de är just de två. Passade även på att plocka de som växte på gräsmattan innan jag klippte den idag. Är allt “ätligt” eller ska man bara äta hatten (jag läste på någons egna svampsida att han bara åt hattarna på blodriskan, varför skrev han inte)
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.