tack för era svar. Förlåt Franco att jag jämt glömmer att skriva hur stor svmpen är. lovar bättring. denna var ca 4-5 cm. jag förstår att du inte gillar blandsvampsgryta, men vad göra om jag hittat åtta soppar och en röksvamp. då åker den ju ner i grytan. förresten var mandelriskan igår tillagad enligt ditt recept utsökt. det var nästan slagsmål i köket bland de fem familjemedlemmarna. tur att den var stor, riskan alltså.
När man börjar plocka svampar möter man 2 olika problem.
1.vilka svampar kan jag ta hem utan att riskera att få ont imagen?
2.Vad ska jag göra med dom ? eller hur tillagar jag dom?
De är 2 helt olika kunskaper.
Att blanda alla sorter som man har hittad i en gryta eller stekpanna är ingen kunskap.
De är detsamma som du köper vin,öl likör,vodka och sen går du hem och häller alltiuppa i en stor skål, OK sprit som sprit men ja tror inte att det blir så gott.
Syfte med denna Forum är också att lära sig anrätta svamparna så att de blir delikatesser inte bara föda.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.