Jag har fått tickor - vita. De luktar gott. Min vän säger att de är utsökt läckra, mem kallar dem kort och gott tickor. Vågar jag äta dem fast jag inte vet vilken slags ticka det rör sig om. Är det korrekt att det ej finns giftiga tickor?
Kan det vara fårticka?
http://svampguiden.com/art/visa/Albatrellus_ovinus
Jag tycker dock att de sällan är så bruna ovanpå som på bilden.
Jämför dock emd andra tickor. Sök på ticka i Databasen.
En fårticka blir gul när man förväller den, svart om det sker i järnpanna eller gryta.
God i grytor, soppor, såser, pajer mm.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.