Har i dag hittat en coklad-brun svamp.Den har skivor som är fria täta svagt rosa, hatten är svagt pucklig med lite mökare färg mitt på. Foten är lång, smal, med lite ränder på. Jag önskar jag kunde sända foto. Tyvärr, vem vet? Cajsa
Sköldskivlingar räknas inte som matsvampar.
En generell regel för nybörjare är att strunta i alla svampar med rosa skivor, för bland dem finns flera giftiga arter, och nästan ingen matnyttig.
Undantag är förstås unga champinjoner, när man lärt sig känna igen dem på ett säkert sätt.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.