Först och främst bör du försäkra dig om att häxringarna består av nejlikbroskskivling!
De har en karaktärsfull kryddig doft (aptitlig tycker jag) och förhållandevis fast kött, breda glesa skivor och seg fot.
Kolla sedan att det inte är mask i dem!
De är såpass små att det inte blir mycket över om masken slagit till.
Har du felfria exemplar av nejlikbroskskivling rekommenderas att hattarna smörstekes på samma sätt som kantareller t ex.
De kan också blandas med andra matsvampar i grytor och stuvningar.
Personligen kan även en rå liten hatt smaka…men bäst som smörstekt tycker jag.
Lycka till med dina häxringar!
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.