0 125 visningar

1 svar

Nejlikbroskskivling

Pedro svampamatör

17 aug 2005 kl. 20:18

Helt ny på svamp och vill få ett råd - skall vi börja äta våra “häxringar” i gräsmattan? Skall de torkas först? vad blir bäst sedan?

0

cobran

18 aug 2005 kl. 18:25

Först och främst bör du försäkra dig om att häxringarna består av nejlikbroskskivling!
De har en karaktärsfull kryddig doft (aptitlig tycker jag) och förhållandevis fast kött, breda glesa skivor och seg fot.
Kolla sedan att det inte är mask i dem!
De är såpass små att det inte blir mycket över om masken slagit till.
Har du felfria exemplar av nejlikbroskskivling rekommenderas att hattarna smörstekes på samma sätt som kantareller t ex.
De kan också blandas med andra matsvampar i grytor och stuvningar.
Personligen kan även en rå liten hatt smaka…men bäst som smörstekt tycker jag.
Lycka till med dina häxringar!

Svara på inlägget ovan genom att fylla i formuläret nedan

OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.
Du är inte inloggad, men kan svara på inlägget ovan genom att fylla i formuläret nedan ändå genom att fylla i formuläret nedan. Är du regelbunden besökare på svampguiden kan du skapa ett konto för att slippa fylla i namn och säkerhetsfrågor varje gång du postar ett nytt inlägg. Välkommen att logga in eller skapa nytt konto. Det är gratis!
Välj bild…
Ladda hem Svampguiden till din telefon!
Available in Google Play
Rekommenderat Svampguiden rekommenderar Kaffe.se för dig som vill ha riktigt gott kaffe med dig ut i svampskogen
Ny Version! Svampguiden+ är en ny och uppdaterad app för iPhone och iPad som nu äntligen också finns tillgänglig för dig som har Android!
Svamptork finns att köpa på svamp.se
Identifiera arter med hjälp av kameran i din iPhone