Tack för de sista bilderna.
Tror att din honungskivling är Mörkfjellig honungskivling= Armillaria ostoyae, som växer på stubbar,levande och döda stammar samtrötter av trä och begravd ved.Den var ätlig efter 5 min.avkokning men
den är numera misstänkt därför många får ont i magen av den.Verkar vara svårsmält. Se bilden.
Nja….de är ju väldigt lika frånsett att “mina” svampar inte har vikt upp sig i kanterna som på din bild. De behåller sin kupiga form hela tiden, men någon form av honungsskivling verkar alla vara överens om att det är.
Och jag lovar, även om det är totalt öde på andra svampar i skogen just nu så ska jag inte äta upp de här. :)
De är så vackra där de står.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.