Plockad i Västerbotten. Köpt från “Svamp i norr” (http://www.svampinorr.se)
Håller med om att Goliat är god och i år känns det extra roligt iom att vi har hittat så mycket av den, nästan i samma mängd som vi brukar hitta kantareller. Men att utse en idol bland svampar är svårt…... Jag kan bara inte välja, har så många favoriter, allt beror på hur man tillagar och vad man äter det till eller om svampen är huvudrätten. En sak är jag dock övertygad om, det finns ingen svamp som är så otroligt användbar som fårticka, den går ju att använda nästan hursomhelst.
Steker den naturell som den är, stuvar med grädde på ex.vis macka med ost och tomat, använder den i diverse grytor, framförallt chili con carne, har även gjort grytor där fårtickan varit huvudingrediensen, dvs inget kött alls, panera och helstek som biff, finhacka och blanda ut köttfärsen till tacos, svampbiffar med ägg, lök och mjölbröd, pyttipanna med lök och potatatis. Där hade du iaf några uppslag ;-)
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.