Lite på skoj plockade jag en kasse (ja, jag vet, inte svamp i kassar) full med vad jag nu konstaterat är brödticka. De flesta av dem är handflatstora. Är lite osäker på matvärdet. Är det nån poäng att laga till dem, eller ska jag skicka dem direkt? Tar hand om alla kantareller och Karl-Johan sålänge, och ser om jag fått något svar… Annars får de nog åka sopnedkast ;-)
Tack Irene för ditt svar. Gjorde som du sa och test-förvällde ett par flikar från tickor av olika storlek. BESKT var ordet ;-)
Så jag får nog nöja mig med mina Karl-Johan och kantisar den här gången. Nästa gång släpar jag nog hem nånting annat på prov än just tickor :-D
Festligt syftningsfel det där, sjuårig svamp hihi :-D
Kanske hade beskan mildrats lite om man tillagade dem ordentligt? Jag snikade bara ner dem i ett hörn när jag förvällde kantarellerna, och säkert fick de inte koka längre än 15 sekunder… Sen var de ju ganska stora också, mellan 5 och 15 cm, ihophängandes i stora klasar. Hade väl stått där och besknat till ett tag…
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.