Vi plockade ganska många olika sorters svamp en gång och stekte dem var för sig i smör och saltade sen lite bara. Just för att kunna smaka varje sort för sig. Kantarellen vann stort i smaktestet. Blek taggsvamp, rynkad tofsskivling och Sotbrun vaxskivling smakade väldigt milt och och var inga smaksensationer fast de var goda. Fjällig bläcksvamp gillade jag inte alls medan blodriska(läcker riska) och Riddarmusseronen (ej tillförlitlig längre, suck!)var riktigt goda. Att ha ett system med bara 3 stjärnor i en svampbok är inte alls rättvist mot “höjdarsvampen” även om smaken givetvis alltid är olika. Häller man dessutom på lite grädde, vitlök och något annat gott kan nästan all ätlig svamp bli en delikatess.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.