Jag hade 5st färska hattar som jag styckade och försökte koka ur vatten men det “vattnade” inte i pannan som det brukar göra med t e x Kantarell. Hade full värme (tror jag)...kanske inte höll på tillräckligt länge? Fötterna strimlade jag och torkade. Skall testa ditt tips nästa gång. Tack & Mums! Svamp är godis!
Hej, Björn
jag smälter lite smör i en stekpanna, lägger hatten i och ta ett genomskinligt lock över svampaen - har tyvärr inget lock som passar stekpannan. Sedan stekar jag den på medelvärme, tills “saften” har kockat bort, då bruckar svampen vara igenomstekt.
Sedan lyftar jag bort locket och stekar svampen kaprigt ljus - brunt på bägge sidor. Lite salt över, sparsamt med svartpeppar. Lycka till.
Jag tycker att den här svampen är bäst att steka.
Men hatten är stor, så jag steckar den en i taget och håller de andra varmt i ugnen.
hälsningar
Theresa
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.