med rodnande fjällskivling, ätlig eller inte ? Tycker det är så olika info i böckerna. Det stod fyra st. i en gammal granskog och nu undrar jag förståss om det är mödan värt att ta dem.
Likaså mycket stor kragskivling, som också står som ätlig i någon bok, oätlig i en annan. Vilket ska man tro på`?
jag har ätit bägge arterna, men slutat samla den rodnande fjällskivlingen helt enkelt därför att jag blivit för kräsen. tycker inte den äör god och den tar överhand i blandningar.
kragskivlingen är en nyare bekantskap som jag inte riktigt förstått hur man bäst tar vara på.
Den har ju en så speciell doft och smak som rå så jag tror inte den är bra att blanda.
Kommer att testa den så snart jag samlat ihop tillräcklint (torkar dem)
Har du hört några varningar på den?
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.