Annika Haglund Östhammar
24 sep 2007 kl. 20:16
Jag hittade också en bamsestor Blomkålssvamp idag. Jag har sett dem förr om åren men inte brytt mig om dem. Men efter att ha läst era inlägg blev jag nyfiken. Och på kvällens svamptur hittade vi en stor bamseblomkålssvamp. Så nu stekte jag en bit av svampen och gjorde en svampmacka, saltade och pepprade, visste inte att pepparen var “förbjuden”. Jag steker alltid i smör. Men bacon, som en del har, det tar väl verkligen bort svampsmaken om något? Fast jag vet, gott är det:)
Kan man torka Blomkålssvamp i vanlig ugn. Tar det lång tid? Det är väldigt vad mycket svamp det är i en sån där klump! Svårrensad är den också. Det kommer att ta lång tid innan jag blir klar ikväll…
Vad jag förstått blir bl-svampen besk av torkning. Jag har istället konserverat min. Grattis till fyndet. Bacon och bl-svamp höjer varandras smaker, fett är en av smakhöjarna. Är inte förbjudet att använda peppar. Vi har olika smaker, den enas var att inte använda pepper, det tycker han var bäst, jag använder peppar för det tyycker jag är bäst….sen kan vi tjafsa om olika åsikter hur länge som helst för det kommer vi alltid att ha, hoppas jag! Grattis!!
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.