Det händer ju ibland att man stöter på en och annan gallsopp:)
Jag har flera gånger funderat på om den skulle kunna gå att använda som snappskrydda. (nå´tt borde den ju vara användbar till!?!)
I svampböcker brukar det ju stå att den inte är giftig men oätlig p.g.a. smaken.
Men, här i databasen står det angivet att den “troligen inte är giftig”.
Finns det nya rön på området om att den ev. är giftig?
Eller, är det mer en allmän osäkerhet omkring den för att det inte har undersökts ordentligt än?
Nej fy f*n…
Inte vill jag väl krydda snapsen med gallsopp.
Undrar om det inte var Klas J. som kryddade med kantarell….
Enda användningsområdet gallsoppen kan tänkas ha är väl att avskräcka ungar från att smaka på svamp… (lovar, har inte provat på mina ungar. Men kanske man skulle prova ;)).
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.