Har varit yte i skogen nu i höst och hittat mängder med svamp.
Har säkert plockat:
30 liter trattisar
10 liter gulröd trumpetsvamp
130 liter kantareller.
Men vi har en ställe där vi har lämnat just bleka taggsvampar.
Kan med lätthet plocka av 50 liter eller mer på någon timme eller två.
Hur skulle ni göra???
Skulle ni plocka av dessa med?
/Janne
Jag har konserverat på samma sätt som kantareller, samt förvällt och fryst in. Jag tar inte bort taggarna som man gjorde förr, på den tiden när man också ansåg att alla blånande soppar med säkerhet är giftiga. Familjen tycker att varma mackor med taggsvampsstuvning slår dito med kantarellstuvning.
Tycker taggisar klarar sig utmärkt på egen hand, härlig substans i dom stekta “al dente”. Hittade själv massa fina rader med blek taggsvamp i Dalsland, i början på aug. Gissa om det stack i hjärtat när jag inte hade möjlighet att ta med hem till skåne. Får väl bli en ändamålsenlig takbox till nästa säsong.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.