Hur kan t ex plockare i Värmland och andra delar av Sverige plocka Karl Johan som är så larvfri att den går att exportera till Italien?
Finns det larvfria, utväxta exemplar av Karl Johan?
De pyttesmå jag plockade idag (se bild) var alal mer eller mindre angripna.
Eller skiter man i larverna och äter ändå?
Hej igen, Salasias,, kopierade en text från en annan sträng, så här går det till:::
Forum/Frågor & svar
Visa alla svar
Svampskörd från Italien SVARA
på sätt och vis har Franco rätt!!
Italienarna som köper upp svamp i Sverige har ett fiffigt sätt att bli av med masken som finns i svampen, ett sorts larvfälla egentligen..
De kyler ned de köpta svampen i stora kylrum, till 2 grader celsius, i denna temperatur trivs inte masken (larven) och likt den amöba den är, försöker den raskt ta sig ut ur sin värdsvamp och ned i jorden, en jord som ju inte finns, de möts troligen av kall korrungerad plåt och fryser ihjäl, mycket smart!!.
Troligen skulle man själv kunna praktisera det om man hade rätt rekvisita.
Jag kollade lite på förra årets rapporter, Karl-Johan hittades då så sent som runt 25-26 September, än finns det alltså hopp
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.