Hej, vilken härlig sida!!!!
Har plockat svamp så länge jag kan minnas (58 år) och första gången i mitt liv såg jag den otroliga , stora och fina kungschampinjonen! Och till råga på allt rakt under mitt eget vard.rumsfönster!!! Hur anrättar jag den bäst?? Har 5 svampar…c. 1, 5 kg…
Crepes - med stuvning på kungschampinjon!
Hittade själv några fina Kungschampinjoner för några år sedan och gjorde då denna rätt. Svampen räckte till flera omgångar.
Grädda först så tunna pannkakor som möjligt. Gör sedan en stuvning på kungschampinjonerna på vanligt vis men se till att den inte blir för fet i konsistensen genom att inte använda så mycket vispgrädde (men lite ska det vara). Jag undvek också alla kryddor utom salt och svartpeppar (kungschampinjon har tillräckligt stark smak för att bära hela rätten själv).
Bred stuvning i pannkakorna, rulla ihop dem i en form och strö över riven, ganska mild ost. Akta så att det inte blir för mycket ost.
Severa med sallad och ljust, kallt öl.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.