Tack!
Det är tveklöst gyllenskivling. En sökning var riktigt givande. Kanske man kan äta den: http://members.tripod.com/~galerina/estland99.htm
MEN den innehåller varierande mängder blåsyra….därav bittermandeldoften som var riktigt stark i mina exemplar.Givande läsning var:
http://www.mushroomthejournal.com/bestof/Paureatext.html
Det finns också en hyllningsbild:http://www.velutipes.com/phaeolepiota_aurea.htm
Hittade många fina gyllenskivlingar förra året på ett ställe.
Visste då inte alls vad det var, men tyckte den luktade lite obehagligt och färgade av sig när man tog i den så de fick stå kvar som prydnader i skogen.
Hur anrättas den, avkokas…eller??
Nån som vet hur estländarna gör?
Utifall de kommer tillbaka i år igen menar jag, då vore det intressant att prova. Den såg väldigt läcker ut, och kanske lukten försvinner vid anrättningen?
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.