Tillagad på rätt sätt så smakar den väldigt gott. Jag har haft turen att får äta den på en japansk restaurang i Stockholm. Den kräver traditionell asiatisk tillagning för at komma till sin rätt.
Jag har själv prova att tillaga den som torkad. Mitt tips är att undvika att blanda den med mjölkprodukter, som stuvad kommer den verkligen inte till sin rätt. Skär i tunna skivor och stek i lite smör, servera med soja och saft av lime.
Hej!
Som japanska vill jag gärna ge er mitt favoritrecept på matsutake (goliatmusseron).
“Dobin mishu” är en jättegod soppa som är ett vanligt sätt att tillaga matsutake på i Japan. Jag tror att tillagning på detta sätt kan passa svenskar.
http://japanesefood.about.com/cs/vegetables/a/matsutake.htm
I länken hittar ni receptet:
På tal om goliatmusseron och smak, så bifogar även jag här en liten länk.
I denna artikel så säger en, som jag förstår, mycket rutinerad svensk svampkännare att goliatmusseron är hans absoluta favoritmatsvamp.
Här följer länken:http://www.norran.se/sektion_c.php?id=549116&avdelning_1=102&avdelning_2=0
Svampen har verkligen en säregen lukt och hur den sen smakar beror på hur den tillagas. Jag har ätit den i Thailändsk kycklingsoppa och som friterad och det var jättegott, men att bara steka och äta den är ingen höjdare - tycker jag.
Vivianne om du vill så kan vi byta lite torkad goliat mot nån annan torkad svamp, så att du kan få bedöma den själv.
Maila mig eva@mykolo.se
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.