Om Karl-Johan är så ung så att rörmassan är vit och fast kan du steka utan att ta bort något. Om rörmassan däremot börjat gulna eller t.o.m. blivit grön så vill det gärna bli lite slemmigt i pannan. Bättre då att avskilja den för torkning. Torkad grön spormassa ger fantastisk smak till såser och stuvningar. Mer smak faktiskt än övriga delar på svampen. Torkningen måste dock ske utan att spormassan “smälter” och blir en svart klump. Alltså den måste vara fräsch från början och torka snabbt (ganska små bitar). Foten är i mitt tycke lika bra som hatten. Gärna 6-7 mm tjocka skivor i ugnen med smör, salt, peppar och pressad vitlök. Serveras med fördel som tilltugg med en kall pilsner.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.