Vill gärna försöka hjälpa dig ändå.
Blodriska identifierar du lättast genom att kolla färgen på den saft som bildas när du bryter i den. Är det rödorange färg är det blodriska, är det mjölkvit eller vattenklar saft i svampen är det INTE blodriska utan kan vara någon skarp riska.
Blodriskan har orangefärgade skivor och också ofta grönaktiga cirkelformade ränder på¨hatten och på skäggriskan är dessa rödbruna och skivorna ljusa / gulvita.
Blodriskans saft mörknar och ger grönbruna fläckar på svampen då den torkar.
Mandelriska har också vit saft, men den luktar som skaldjur och är ätlig.
Se upp för de skarpa riskorna!
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.