Jag har ett annat bud, en Leucopaxillus.
För mig är den fint rynkade och inrullade hattkanten och den bleka, matta hattytan typisk för släktet.
Med så långt nedlöpande skivor liknar den mest rosentrattskivling (Leucopaxillus rhodoleucus). Som ung har den rent vit hatt och och fot och rosa skivor. På äldre exemplar bleks den rosa färgen ur, och hela svampen blir gulaktig. Arten är kalkkrävande.
Kanske borde tillägga att förslaget från Hans - en urblekt rödbrun trattskivling (Lepista flaccida) också är ett möjligt alternativ.
De tydligaste skillnaderna finns i konsistensen och smaken. Den rödbruna trattskivlingen är relativt fast och seg, och har något bitter smak. Rosentrattskivlingen är betydligt mjukare i köttet och har mild smak.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.