Hur är det egentligen, är trattisar som varit frusna lika goda som vanligt? Kan man torka dem och i så fall är de lika goda då som vanliga torkade?
Jag torkade en drös med Evermaten, som varit klirrande hårdfrusna, men tyckte att de inte luktade lika aromatiskt som vanligt.
Någon som har prövat? Ska jag slänga dem?
Om de är lika goda är svårt att säga. Det beror nog mycket på vilken kondition de var i när det frös. Unga fräscha ex tar ingen synbar skada av någon minusgrad vid några tillfällen. Tar du hem dem klirrande så tina varsamt och ser de sedan fortfarande fräscha ut så bör de gå att torka. Misslyckas det så ruttnar (svartnar) dom innan vattnet går ur och det ser man tydligt i så fall.
Ja de ser väldigt fina ut men jag blev så fundersam när jag tyckte att de inte hade den där goda lukten som jag är van vid sedan tidigare när jag torkat på tidning innan Evermaten, men det kanske är just varmtorkningen som gör att de luktar lite annorlunda?
Jag har en och en halv korg kvar att torka så jag har att göra.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.