0 2098 visningar

7 svar

rödvin till svamp?

Anki Nilsson

14 okt 2007 kl. 22:20

Jag har hört att man inte ska dricka rödvin till svamp. Stämmer det?

0

Jonnie

14 okt 2007 kl. 22:46

Tror nog man kan dricka vad som helst till svamp,, med undantag för Grå Bläcksvamp, den innehåller ett ämne som heter Corpin, vilket leder till (om man konsumerar den tillsammans med alkohol) en kraftig antabusliknande effekt och lite lömskt kan detta framträda flera dagar efter förtärandet.. för övrigt anses Grå Bläcksvamp som giftig och bör inte ätas..

Rödvin däremot.. bör naturlitvis drickas i måttliga mängder, liksom snaps, men kom ihåg ordspråket som säger:

En snaps, är likt en pisksnärt för märren, den rycker upp för tillfället,, men ökar ingarlunda på hästens krafter..

0

Bengt Sandh

15 okt 2007 kl. 00:46

Naturlitervis!

0

ELd

15 okt 2007 kl. 10:22

Men undvik rimskivlingen, den innehåller den femte grundsmaken, umami, vilket gör att hela anrättningen smakar järn el nåt liknande.

0

ES

15 okt 2007 kl. 16:33

Men jag läste någonstanns att vinkännare nu även börjat beskriva vinets umamikaraktär.. kanske beror på vilket vin man väljer då..

0

Jan A

15 okt 2007 kl. 16:55

Svamp verkar vara naturens gåva till vinälskare!
Så säger systembolaget på
http://www.systembolaget.se/MatochDryck/Drycknyckeln/Drycknyckeln.htm?kat=Svamp

Jag tycker att ett gott rött vin i tillräcklig mängd är en fantastiskt gåva till svampälskare.

Det är också mycket effektivt för att höja prestationsnivån? och utbytet vid svamprensning.

0

Dieter Endom

15 okt 2007 kl. 19:55

Rå (ej tillagat) svamp och rödvin (alkohol) hör ej ihop. Som bekannt bör all matsvamp tillagas.
Smaktester bekräfta annars att rödvin passar mycket bra ihop med svamprätter liksom öl. Vissa personer har dock en individuell överkännslighet om de dricker alkoholhaltig dryck och förtär samtidig mat som innehåller vissa svamarter bl a karljohansvamp.
Vad beträffa vår femte grundsmak så finns den i många av våra livsmedel s s fisk, kött, grönsaker och framförallt i svamp. Umami kan urskiljas i flera olika smaker t ex metalliskt eller jordiskt. En buljongtärning är den starkaste markören av umami. Umami är japanska och betyder på svenska DELIKAT.

0

ES

15 okt 2007 kl. 20:03

Härligt! där lärde man sig något nytt :)

Svara på inlägget ovan genom att fylla i formuläret nedan

OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.
Du är inte inloggad, men kan svara på inlägget ovan genom att fylla i formuläret nedan ändå genom att fylla i formuläret nedan. Är du regelbunden besökare på svampguiden kan du skapa ett konto för att slippa fylla i namn och säkerhetsfrågor varje gång du postar ett nytt inlägg. Välkommen att logga in eller skapa nytt konto. Det är gratis!
Välj bild…
Ladda hem Svampguiden till din telefon!
Available in Google Play
Rekommenderat Svampguiden rekommenderar Kaffe.se för dig som vill ha riktigt gott kaffe med dig ut i svampskogen
Ny Version! Svampguiden+ är en ny och uppdaterad app för iPhone och iPad som nu äntligen också finns tillgänglig för dig som har Android!
Svamptork finns att köpa på svamp.se
Identifiera arter med hjälp av kameran i din iPhone