Tror nog man kan dricka vad som helst till svamp,, med undantag för Grå Bläcksvamp, den innehåller ett ämne som heter Corpin, vilket leder till (om man konsumerar den tillsammans med alkohol) en kraftig antabusliknande effekt och lite lömskt kan detta framträda flera dagar efter förtärandet.. för övrigt anses Grå Bläcksvamp som giftig och bör inte ätas..
Rödvin däremot.. bör naturlitvis drickas i måttliga mängder, liksom snaps, men kom ihåg ordspråket som säger:
En snaps, är likt en pisksnärt för märren, den rycker upp för tillfället,, men ökar ingarlunda på hästens krafter..
Svamp verkar vara naturens gåva till vinälskare!
Så säger systembolaget på
http://www.systembolaget.se/MatochDryck/Drycknyckeln/Drycknyckeln.htm?kat=Svamp
Jag tycker att ett gott rött vin i tillräcklig mängd är en fantastiskt gåva till svampälskare.
Det är också mycket effektivt för att höja prestationsnivån? och utbytet vid svamprensning.
Rå (ej tillagat) svamp och rödvin (alkohol) hör ej ihop. Som bekannt bör all matsvamp tillagas.
Smaktester bekräfta annars att rödvin passar mycket bra ihop med svamprätter liksom öl. Vissa personer har dock en individuell överkännslighet om de dricker alkoholhaltig dryck och förtär samtidig mat som innehåller vissa svamarter bl a karljohansvamp.
Vad beträffa vår femte grundsmak så finns den i många av våra livsmedel s s fisk, kött, grönsaker och framförallt i svamp. Umami kan urskiljas i flera olika smaker t ex metalliskt eller jordiskt. En buljongtärning är den starkaste markören av umami. Umami är japanska och betyder på svenska DELIKAT.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.