Irene menar du avkokning alltså att man kokar svampen och häller bort vattnet?
http://svampguiden.com/art/visa/armillaria_mellea
Ja, avkokning innebär i princip samma sak som förkokt - att man kokar hattarna några minuter i vatten innan man steker dem (inte för länge, då blir de mosiga). En snabbvända i stekpannan för att bryna dem, är oftast inte tillräckligt för att få svampen genomstekt, och det är viktigt att de tillagas väl.
Mycket honungsskivling i skogen kan vara illavarslande. I regel lever de som saprofyter, d.v.s. av död ved. De brukar inte klara av att glufsa i sig levande träd på egen hand, men träd som har angripits av insekter eller andra svampar, eller stressats (av t.ex. torka, för mycket regn eller övergödning), tappar motståndskraft, och då får honungsskivlingen också en chans att agera som parasit.
I tät granskog på kalkrik mark är det oftast rottickan som drabbar träden först, sen kan honungsskivlingen utnyttja det.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.