Idag skriver Aftonbladet om “matfusk” och tar upp bl a tryffelolja. Zetas “Casa Di Luca Vit Tryffel” består enligt företaget av “jungfruolja med stor fräschör och distinkt ton av vit tryffel”. Men på sin hemsida erkänner företaget att tryffelsmaken är framställd på kemisk väg:
”När det gäller tryffeloljan finns det ingen “äkta” tryffelolja till försäljning. Tryffelsvampens aromer är vattenlösliga och fungerar inte att lösa i olja. Genom att ta fram en naturidentisk tryffelarom som är fettlöslig kan man blanda den med olja.”
Företaget förklarar också varför man inte kan tillverka tryffelolja på naturlig väg:
“Olja med äkta tryffelsvamp i ruttnar på några dagar (om tryffeln får ligga kvar i oljan). Om svampen lyfts ur har oljan en hållbarhet på någon vecka.”
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article970196.ab
Om du läser boken “Den hemlige kocken” kommer du att veta hur handel lurar oss konsumenter.
När jag sa att det finns ingen tryffel i olivolja ,trodde dom flesta på vad stog skriven på flaskan och inte på mig. Min hund får i alla fall ingen burkmat och jag lagar min mat själv.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.