här är en länk..och den är jätte god…
http://www.biopix.dk/Species.asp?Language=sv&Searchtext=Amanita%20rubescens&Category=Svampe
Har faktiskt aldrig hört att den ska vara giftig.
Hur yttrar sig i så fall detta med blodkroppar? Blodbrist / järnbrist?
Det är i alla fall inte att rekommendera alltför riklig del av den rodnande i en svampblandning då jag tyckt mig märka en viss jordsmak i anrättningar där stora utväxta rodnande flugsvampar är med.
Någon enstaka liten rodnande knopp däremot tycker jag passar in i läckerheterna.
Blandade med sillkremla och blek taggsvamp vid ett tillfälle, och det hela smakade väldigt “silligt” med anstrykning av jord. Inte illa men man får tänka på att inte blanda bort sorterna om man t ex vill framhäva kantarell eller annan fin kryddsvamp!
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.