Kremlor får ofta fast och fin konsistens när man tillagar dem. Därför passar de bra i pastarätter där tuggmotståndet inte alltid blir det bästa. Prova att göra en svamp-ostsås! Avkoka kremlorna, skär dem i ganska små bitar och laga en vanlig sås. Gör den medvetet lite lös i konsistensen. Tillsätt sedan riven ost som inte har för utpräglad smak, jag föredrar edamer. Det är viktigt att inte ostsmaken blir för dominerande, därför är det bäst att blanda i osten etappvis och smaka av. Sedan kan man servera såsen som den är eller hotta till den med lite rökt skinka mot slutet.
Även om apor gillar kremlor så verkar de inte ha mycket att tillföra receptsamlingen.
Gjorde häromkvällen en finfin pastasås med finstrimlade kant- gul- och tegelkremlor tillsammans med Karl-Johan, rimskivling och (rodnande) kungschampinjon.
Allt fick en fin champinjonarom som bröt lagom mot ostsmaken i såsen.
Apropå sillkremla som du nämner, så bör man se upp med den. Ytterst liten del sillkremla kan ge hela blandningen en “marin touch” som kanske inte alltid är önskvärd!
Personligen tycker jag att stekt sillkremla och mandelriska är pwerfekt tillbehör till stekta fiskrätter!
Till kokt fisk funkar de också i sås eller stuvning.
Sen är ju smaken naturligtvis mycket varierad…
Pasta med kremlor
Mandelkremlor
Färskpasta (tagliatelle)
Charlottenlök
Salt/vitpeppar
Parmesan
Grädde
1)Stek kremlorna och den finhackade charlottenlöken i smör.
2) Red av med grädde och maizena i stekpannan, salta och peppra.
3)koka upp fäskpastan (ca 3min) och vänd den i den puttrande kremelsåsen tills den “klibbar” jämnt.
4)Rulla upp pastan med en matpincett och lägg mitt på talriken.
5) Hyvla av parmesan i flarn över anrättningen och garnera med lite färsk basilika .
6) Ät
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.