Samma här, hattarna av smörstekt rökslöjskivling, och det var jätte gott.
Även sten- och toppmurkla har jag haft nöjet att smaka för första gången i mitt liv. Supergott.
(Toppmurklan hade jag även nöjet att få vara med att plocka.)
Allt en viss Gästriklännings förtjänst :-))
Tyvärr är svampkunskapen för dålig så det har bara blivit kantareller. Nästa år ska det bli betydligt fler, hoppas jag. Det grämer mig att jag förmodligen har ratat massor av rökslöjskivlingar bara för att jag inte visste att dom var ätliga.Men det verkar finnas flera svampar som ser ganska lika ut.
Ett tips !
En del arter växer inte i hela landet och då kan ni kanske göra som jag, byta med varandra.
Jag fick Goliatmusseron mot stolt fjällskivling och mandelriska mor rödgul trumpetsvamp.
Har ni inget att byta med kanske någon har så pass mycket att han / hon kan ge bort eller sälja?
Visserligen har tillgången varit dålig i år, men att fråga kostar ingenting.
Har inte provat något nytt i år men i fjol testade jag Rynkad toffskivling. Gick på ett jättebestånd vid Älghult öster om Växjö. Konserverade alla, 10st litersburkar fulla, gav bort de två sissta idag, jag tyckte inte om den smaken. Nu gjorde jag väl bort mig, jag hade kanske kunnat byte den mot lite Golitmusseron.
Först när vi flyttade “hit” kom jag i kontakt med den fantastiskt vackra rävriskan. “Ej matsvamp” eller nåt liknande säger böckerna. För tre år sen var jag gräsänkling med massor av rävriskor i trädgården. Då passade jag på! Och visst tycker jag att rävriskan är en riktigt god matsvamp. Jag dog inte, mådde inte illa; dock rekommenderar jag inte andra att göra som jag. Det är ju möjligt att jag blev som jag nu är—då...
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.