0 277 visningar

14 svar

Torka svamp bilder!

"JAS" Helsingborg

13 nov 2007 kl. 21:38

Bra lite bilder på svamp som skall till torkning.

0

Sofia, Skåne

13 nov 2007 kl. 23:15

Är det stolt fjällskivling på bild 1, JAS?

0

"JAS" Helsingborg

13 nov 2007 kl. 23:17

Japp!

0

Sofia, Skåne

13 nov 2007 kl. 23:24

Rena rama svampfabriken. *Avis* (ej Hertz) :)

0

Affe Nv Skåne

13 nov 2007 kl. 23:24

Stolt “avis” fjällskivling…
Är det Lökbrosking den andra?

0

Affe Nv Skåne

"JAS" Helsingborg

14 nov 2007 kl. 08:19

Alldeles riktigt.

0

Affe Nv Skåne

Affe Nv Skåne

14 nov 2007 kl. 11:01

Vad gör du med dom….?

0

Affe Nv Skåne

"JAS" Helsingborg

14 nov 2007 kl. 19:23

Har inte provat att torka Stolt. innan så det återstår att se vad det kan bli av dem. Har du något tipps kanske? Du dök inte upp med barnen på Höstlovet? Snart är det jullov vi startar den 27/12 tror jag då är du välkommen, kolla vår hemsida så får du de exakta tiderna men du får vänta lite jag har inte bokat hallen än. OBS! om du kommer upp med ett bra förslag på torkad Stolt så kan du få lite av mig.

0

Affe Nv Skåne

buffy

14 nov 2007 kl. 20:44

Jag har torkat och använt torkad stolt., eftersom de blir så luftiga och porösa har jag blötlagt dem en mycket kort stund innan stekning, typ lagt dem i blöt samtidigt som jag slagit på spisplattan.

0

Fjällskivling/Lökbrosking.

Affe Nv Skåne

14 nov 2007 kl. 22:11

Har själv inte haft förmånen att plocka så mycket stolt så jag behövt torka den, men tror nog att den kan bli bra som torkad till soppa, omelett eller kanske till och med en rejält tilltagen macka med massvis av svamp, ägg och sedan gratineras med mozzarella och lite god olja på toppen….

Egentligen tänkte jag på Lökbroskingen innan, använder du den som krydda eller nåt?

0

Fjällskivling/Lökbrosking.

Jan A, Uppsala

14 nov 2007 kl. 22:24

Stolt är det väl synd (och skam) att torka, förutom de långa fötterna/benen som blir ypperliga smaksättare. Den stolt är ska stekas färsk! Och njutas! Av!

0

Fjällskivling/Lökbrosking.

"JAS" Helsingborg

15 nov 2007 kl. 10:52

Hej Affe Nv Skåne. Japp den använder jag enbart som krydda.

0

Fjällskivling/Lökbrosking.

"JAS" Helsingborg

15 nov 2007 kl. 10:54

Jaha du Jan A, Uppsala, äta Stolt i flera veckor då eller, undrar hur magen skulle må då, eller menar du att man bara ska plocka det man äter och inte hamstra? Jag har även flera burkar med konserverad och den har jag använt mig av och det funkar utmärkt.

0

Fjällskivling/Lökbrosking.

buffy

15 nov 2007 kl. 11:00

Jag har torkat för att vi brukade hitta mer stolt. än vi kunde äta upp färsk. Jag har fryst in förvälld också. Det blir inte heller riktigt bra, dock bättre än ingen stolt. alls =)
“Benen” ska man absolut inte kassera utan torka och mala till svampmjöl, de har massor av smak!

0

Fjällskivling/Lökbrosking.

"JAS" Helsingborg

15 nov 2007 kl. 19:38

Har en hel liter väl mortlat och siktat Stoltfotsmjöl?!. Mums!=:)

Svara på inlägget ovan genom att fylla i formuläret nedan

OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.
Du är inte inloggad, men kan svara på inlägget ovan genom att fylla i formuläret nedan ändå genom att fylla i formuläret nedan. Är du regelbunden besökare på svampguiden kan du skapa ett konto för att slippa fylla i namn och säkerhetsfrågor varje gång du postar ett nytt inlägg. Välkommen att logga in eller skapa nytt konto. Det är gratis!
Välj bild…
Ladda hem Svampguiden till din telefon!
Available in Google Play
Rekommenderat Svampguiden rekommenderar Kaffe.se för dig som vill ha riktigt gott kaffe med dig ut i svampskogen
Ny Version! Svampguiden+ är en ny och uppdaterad app för iPhone och iPad som nu äntligen också finns tillgänglig för dig som har Android!
Svamptork finns att köpa på svamp.se
Identifiera arter med hjälp av kameran i din iPhone