0 1112 visningar

7 svar

Röksvamp

Marie

6 sep 2005 kl. 14:32

Hej!
Jag har hittat så mycket röksvamp att jag inte vet vad jag ska göra av med det.
Kan man frysa in röksvamp?
Som den är eller ska man steka den först och sen frysa in.
MVH Marie

0

Irene A

6 sep 2005 kl. 15:39

Vad är det för sorts röksvamp du har plockat?

0

Marie1

6 sep 2005 kl. 17:00

Nej inte steka men förkoka, alltså ånga bort vätskan. Sedan frysa ja (om det är ätlig vill säga)

0

Irene A

6 sep 2005 kl. 20:55

Kan man öht förkoka röksvampar? Och sen frysa in? Det låter inte särskilt aptitligt.
De enda jag har provat att laga till, är svartnande äggsvamp - jättegoda att skära i skivor och steka och äta som plättar, men jag har alltid betraktat dem som färskvara. D.v.s. inget att spara i frysen.
Har Marie1 testat sitt råd själv? Jag bara undrar vad röksvamparna har för konsistens när de har tinat..?

0

Marie1

7 sep 2005 kl. 20:59

Irene nej jag har inte testat, har inte ens ätit röksvamp. Menade bara att steka ej är detsamma som att förkoka, inför frysning.

0

Tobbe

8 sep 2005 kl. 09:06

Jag har anrättat flera olika röksvampar genom åren och alltid fått bra resultat när de är färska. Det går utmärkt att förkoka och sedan frysa in, men konsistensen blir inte särskilt tilltalande när de tillagas efter tining. Men om man ämnar tillaga rätter där svampbitarna tas bort gör det ju ingenting.

Jag har bara testat att torka två arter: vårtig röksvamp och svartnande äggsvamp. Det gick bra men krävde rätt stark värme och bra luftcirkulation. Tyvärr blev konsistensen lidande även här. Troligtvis kan man torka dem och sedan krossa svampbitarna och använda som krydda, men frågan är om just röksvamp har tillräckligt stark smak för att motivera det.

0

Cobran

8 sep 2005 kl. 14:48

En kamrat torkade rök- & äggsvamp i bitar som han trädde upp på snöre och hängde upp i taket.
De häöngde där och tog tydligen åt sig alla möjliga oönskade smaker!
Efter smakprov kom han fram till att bästa användningen var att låta dem hänga kvar som prydnadsföremål i taket!
Svamp som konstverk alltså! Inget matvärde enligt honom!

0

Tommy K

8 sep 2005 kl. 15:24

Varför i all sin dar ska man äta röksvamp när det finns så mycket annat aptitligt?

Svara på inlägget ovan genom att fylla i formuläret nedan

OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.
Du är inte inloggad, men kan svara på inlägget ovan genom att fylla i formuläret nedan ändå genom att fylla i formuläret nedan. Är du regelbunden besökare på svampguiden kan du skapa ett konto för att slippa fylla i namn och säkerhetsfrågor varje gång du postar ett nytt inlägg. Välkommen att logga in eller skapa nytt konto. Det är gratis!
Välj bild…
Ladda hem Svampguiden till din telefon!
Available in Google Play
Rekommenderat Svampguiden rekommenderar Kaffe.se för dig som vill ha riktigt gott kaffe med dig ut i svampskogen
Ny Version! Svampguiden+ är en ny och uppdaterad app för iPhone och iPad som nu äntligen också finns tillgänglig för dig som har Android!
Svamptork finns att köpa på svamp.se
Identifiera arter med hjälp av kameran i din iPhone