0 416 visningar

7 svar

Lätt fråga (kanske) om stekning

Kim

7 sep 2005 kl. 14:15

Har fått infrusna förvällda kantarelle. Hur ska jag bäst ta tillvara på smakerna vid stekning?
Högvärme, stekas länge, kryddor mm?
Nån med tips och råd?

0

Tommy K

7 sep 2005 kl. 14:22

Lägg dem i stekpanna och låt vätskan koka in/bort. Efter det tillsätt matfett; smör, margarin eller olivolja. Smör är väl en klassiker.
Stek på medelvärme. Sen är det en smaksak om man vill ha dem lite mjukare eller hårdare.
Kryddor: salt, peppar, eventuellt en aning timjan. Och jag kan inte tänkta mig stekt svamp utan lite finhackad lök som får steka med.

Gamle svampgurun Nils Suber ansåg att man absolut inte skulle tillsätta salt eller kryddor till svampen. “Det räcker med svampens egen smak” tyckte han.
Han må ha varit en skicklig mykolog, men någon kock var han inte.

0

Cobran

7 sep 2005 kl. 16:24

När det gäller just kantarell går jag på Subers linje, möjligen lite salt, men det brukar räcka med smöret, om man inte använder osaltat smör förstås!
Olivoljan skulle jag nog också spara till nån annan art. Kantareller är såpass särpräglade att man helst vill ta frem deras egen arom.
Men visst, smaken är olika, och det är ju bara den egna smaken som sätter gränserna för dina experiment i köket!

Lycka till!

0

klas jaederfeldt

9 sep 2005 kl. 23:17

visst är det bra me lite lök i botten, har någon testat me att pudra lite Muskot på, jag brukar göra det på stenmurklorna

0

Tobbe

13 sep 2005 kl. 11:54

Se till att tina svamparna först! Om de är infrusna med en del av svambuljongen kvar kan man ta tillvara den om man vill göra soppa eller stuvning: buljongen innehåller mycket smak.

0

Fia A

13 sep 2005 kl. 13:59

En liten, liten, liten nypa kanel framhäver svampsmaken ännu mer. Gottigott :-P

0

Tommy K

13 sep 2005 kl. 14:17

Kanel och muskot låter utan tvekan spännande!!!

0

Fia A

13 sep 2005 kl. 15:10

Fast kanelsmaken ska inte kännas utan bara anas svagt, svagt i bakgrunden. Det gör hokuspokus med själva svampsmaken.

Svara på inlägget ovan genom att fylla i formuläret nedan

OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.
Du är inte inloggad, men kan svara på inlägget ovan genom att fylla i formuläret nedan ändå genom att fylla i formuläret nedan. Är du regelbunden besökare på svampguiden kan du skapa ett konto för att slippa fylla i namn och säkerhetsfrågor varje gång du postar ett nytt inlägg. Välkommen att logga in eller skapa nytt konto. Det är gratis!
Välj bild…
Ladda hem Svampguiden till din telefon!
Available in Google Play
Rekommenderat Svampguiden rekommenderar Kaffe.se för dig som vill ha riktigt gott kaffe med dig ut i svampskogen
Ny Version! Svampguiden+ är en ny och uppdaterad app för iPhone och iPad som nu äntligen också finns tillgänglig för dig som har Android!
Svamptork finns att köpa på svamp.se
Identifiera arter med hjälp av kameran i din iPhone